tag:blogger.com,1999:blog-4114950223640821745.post405179705499322229..comments2012-07-25T04:07:29.418-07:00Comments on beza_baza: carpaccio z łososia, czyli włoski akcent na karnawałowym stolebezahttp://www.blogger.com/profile/05076983557618590582noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-4114950223640821745.post-44343476018727183312012-01-18T06:52:15.823-08:002012-01-18T06:52:15.823-08:00nina - prawda prawda, ale w tym przepisie łosoś je...nina - prawda prawda, ale w tym przepisie łosoś jest wędzony, więc o mrożeniu nie ma mowy.<br /><br />fanny - masz rację, dokładnie tak robi się carpaccio, tu jest ono jeszcze posypane cebulką i serem, stąd taka 'pierzynka' na pierwszym planie:) jakby było z wołowiny, to posypuje się na ogół rucolą, więc droga wolna do eksperymentów!<br /><br />pozdrawiambezahttps://www.blogger.com/profile/05076983557618590582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4114950223640821745.post-51551270116679525692012-01-17T02:42:24.179-08:002012-01-17T02:42:24.179-08:00Widzę przede wszystkim dużo cebuli.
Zawsze myślała...Widzę przede wszystkim dużo cebuli.<br />Zawsze myślałam, że carpaccio to z surowego mięsa lub ryby się robi...Fannyhttps://www.blogger.com/profile/04610679315121479815noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4114950223640821745.post-28464555345372510222012-01-17T02:07:49.106-08:002012-01-17T02:07:49.106-08:00najlepiej kroi się łososia po przemrożeniu - wtedy...najlepiej kroi się łososia po przemrożeniu - wtedy maszyna do krojenia albo ostry nóż pozwolą na pokrojenie cienkich plastrów - tak robię gdy przygotowuję carpaccio z surowej ryby :)<br /><br />pzdrNinahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.com